Anyagleadás

Ha kész nyomdai anyagot szeretnél nekünk küldeni, és az adatállományok mérete nem haladja meg a 10 MB-ot, akkor küldj nekünk üzenetet:
 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Az adatállományokat feltöltheted FTP szerverünkre is, amely egyedi névvel és jelszóval rendelkezik, így igényelj egyedi hozzáférést munkatársainknál a következő elérhetőségek valamelyikén:
 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
0630 561 3568, vagy 0630 752 5775

 
Amire viszont mindenképp érdemes oda figyelni anyag leadáskor:

Pontos méreteket adj meg, amely a legegyszerűbb, ha a file elnevezésében teszed
Jelölj meg, hogy milyen alapanyagra kéred a nyomatot
Mekkora mennyiségben szeretnél rendelni
Figyelj oda a leadott állomány minőségre, minimum 300 dpi-s képeket kérünk
Nyomdai anyagok esetében szimetrikus kifutót és vágójeleket kérünk
A fekete színű nyomatok ne négy színből legyenek megadva
Adj meg kivitelezési határidőt
Elérhetőségeket is kérünk, ha kérdésünk lenne, fel tudjuk Veled venni a kapcsolatot.
Postázás esetén pontos nevet és posta címet kérünk.

Ezen felül a nyomdai alapszabályok betartása is fontos, hiszen ennek köszönhetően megkönnyíted a munkánkat, valamint pontosan olyan nyomatokat kapsz majd, amelyekre szükséged van:

A MEGSZERKESZTETT ANYAGOK ESETÉBEN:

Fájlformátum:
Nyomdakész CMYK Composite PDF, vagy Composite PostScript (függetlenül attól, hogy milyen technológiával kerül gyártásra, kisformátum, nagyformátum).

Betűtípus, fontok:
A Fájlban lévő összes betűtípus (font) legyen legörbézve, beágyazva.

Szöveg:
A leadott nyomdakész anyagot nem tudjuk sajnos minden esetben átolvasni, de természetesen a nagyobb hibák miatt jelzünk. Minden esetben javasoljuk a próba nyomat készítését, annak jóváhagyását. A tartalmi és nyelvi hibákért hozott anyagnál, illetve a korrektúra elfogadása után sajnos nem áll módunkban reklamációt elfogadni.

Képi állományok: CMYK, 300 DPI, lehetőleg nem jpg tömörített fájlok.

Színek:
PANTONE színek megadásánál figyelembe kell venni a digitális technológia korlátait. Ebben az esetben az indulóívet kérjük hagyd jóvá, ellenkező esetben szín nem egyezés esetén reklamációt nem tudunk elfogadni. Direkt színek esetében csak a nyomásra kerülők legyenek megadva a nyomdakész anyagba. A színre bontott anyag mellett ha vannak kísérőszínek, azokat is kérjük alakítsd át CMYK színrendszerbe.

Oldalak: Az anyagon minden esetben szerepeljenek vágójelek. Ha utófeldolgozásra is szükséges van, akkor hajts, biegelés, perforáláshoz tartozó jeleket is kérjük a nyomdai anyagra rátenni. A különböző kötési módoknál a gerincvastagságot is figyelembe kell venni a szerkesztés során.
Méretek: Vágott méret esetén a dokumentum mérete, orientációja egyezzen meg a megrendelésben szereplővel. Amennyiben szükség van kifutóra, +3-3 mm-es ráhagyást kérünk.

NYOMDAI ANYAGLEADÁSI ISMERETEK:

Hogyan adhatod le munkádat?

FTP, DVD-n, CD-n, pendrive-on, vagy 10 MB-ig e-mailben. FTP-re feltöltött anyaghoz minden esetben kérünk egy külön e-mailt is az anyagra vonatkozó információkkal, a megrendelésre való utalással.

Zárt állományok: (EPS, PDF): Ezek a formátumok mindent tartalmaznak (betűtípus, grafikai elemek, színek, stb.) és ezért ez a legbiztonságosabb anyagleadási forma. A fontokat minden esetben kérjük beágyazni. Ezt a leadási formát részesítjük előnyben. :-)
Nyitott állományok: Szerkeszthető anyagok (Adobe Indesign, CorelDraw, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Microsoft World stb. fájljai). A nyitott állományok nem tartalmazzák a pontos nyomtatáshoz szükséges elemeket, pl.: betűtípusok, grafikai elemek, színek stb. Ezeket mindig mellékelni kellene, ami sokszor sajnos elmarad. A fontokat szintén mellékelni kell, vagy görbévé alakítani. A kapott nyitott állományokból mi magunk is zárt állományokat készítünk a fenti problémák elkerülése végett. Erről minden esetben egy jóváhagyás szükséges, még a gyártás előtt. Ez lehet kisebb munkánál gépindulásnál a személyes megjelenés, vagy egy próba nyomat jóvá hagyása.

Képek, képi felbontás: A minimális felbontás jó minőségű nyomatok eléréséhez 250-300 dpi. Ne tévesszen meg, ha a monitoron jó minőségűnek látszódik a kép, sajnos nyomtatásban ez nem mindig teljesül. Az interneten általában 72 dpi felbontású képek vannak, ezekből nem hozható létre jó minőségű nyomat. Mivel pedig a monitorok RGB színtérben dolgoznak, a nyomdai feldolgozáshoz pedig CMYK színrendszerre van szükség, az elkészült anyagok CMYK-ra történő átalakítás után változhat, éppen ezért ilyenkor javasoljuk az újabb ellenőrzést.

Több oldalas kiadványok: Nagyobb terjedelmű kiadványok anyagait oldalanként külön fájlban egyértelmű megnevezéssel kérjük elküldeni, de semmiképp SEM OLDAL PÁRBAN! A különböző kötési módoknál a gerincvastagságot is figyelembe kell venni.
Méretek, méretezés: Megkülönböztetünk vágott és nyers méreteket, a leadásánál mindig a nyers méretet kérjük megadni. Hajtott, több oldalas kiadvány esetében ne a kiterített méretet add meg. Kifutós anyag esetében +3-3 mm ráhagyást kérünk.

Digitális nyomtatásnál a direkt színek is 4 színbe bontódnak, használatuk csak szimultán alkalmazható, a 100%-os egyezés nem biztosított.